Masy tłuszczowe do ubijania

 

Masy tłuszczowe można łączyć z serkiem homogenizowanym, twarogiem sernikowym, serkiem śmietankowym (można dodać żelatynę), ponadto z budyniem lub śmietaną dodając masę podczas ubijania śmietany (zaleca się dodać żelatynę). Masy tłuszczowe można stosować bezpośrednio jako kremy do tortów lub łącząc ze śmietaną roślinną w proporcji 2 do 1 lub śmietanką kremówką z dodatkiem żelatyny. Masy tłuszczowe doskonale sprawdzą się jako nadzienia do pralin. Polecamy nadziewanie korpusików kruchych babeczek naszymi masami – zrób rozetki albo delikatnie podgrzej i wlej do korpusika a następnie zamknij czekoladą.

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.